YARI MAMÜL
Ahşabın doğa ürünü bir malzeme olması, kullanıldığı ortamda, insanın kendisinin doğayla iç içe hissetmesini sağlamaktadır. Ahşap mobilyalar eskidikçe değerlenir. Vida ve çivi tutma özelliği diğer malzemelere göre yüksektir. Birçok kimyasal maddeye karşı dayanıklıdır. Her ülkede bulunur ve ağacın işlemesinde düşük enerji kullanıldığı için tercih sebebidir. Diğer malzemelere göre (beton) daha hafiftir. İzeme olması, kullanıldığı ortamda, insanın kendini doğayla iç içe hissetmesini sağlamaktadır.
Yarı Mamüllerimiz, Masif panel, Lambri, Kereste, Thermo Ahşap, Lamine Kiriş, Deck, yağ ve su bazlı boyalar olmak üzere 7'ye ayrılmaktadır.
1-Masif Panel
Masif Panel, orman sürekliliğinin sağlanması için ömrünü tamamlamış ağaçlardan imal edilen, yurtiçi ve yurtdışından hammadde olarak tedarik ettiğimiz I.sınıf tomrukların, yüksek üretim kapasitesi ve ileri teknolojiye sahip tesislerimizde işlenmesi sonucu uluslararası standartlara uygun kalitede üretilmektedir. Bu tomruklar yüksek üretim kapasitesi ve ileri teknolojiye sahip tesislerimizde deneyimli kadromuz tarafından uluslararası kalite standartlarına uygun, masif panele dönüştürülür.
Boy ekli ve tam boy latalar, istenilen ölçü ve standartta boyutlanarak prese hazır hale getirilir. Boy ekli ve tam boy olarak ayrı ayrı sınıflandırılmış latalar, kenarlarından tutkallanarak yan yana pres yapılır.
Levha halindeki paneller belirlenen standartta ebatlanır. Preslenmiş olan levhaların her iki yüzeyine kalibre ve zımpara işlemi uygulanır. Hazır hale gelen masif panellere, doğal ahşap olması nedeni ile dış ortamdan etkilenmemesi için shrink ile ambalaj yapılır.
Her çeşit ahşap mobilya ve sandalye yapımında, merdiven basamaklarında, mimari proje ve fuar standı uygulamalarında, ev, ofis ve mağaza dekorasyonunda, okul mobilyaları ve tabut imalatında, cephe ve zemin kaplamalarında, taban, tavan ve ara bölmelerde, yat güvertesi ve kamara dekorasyonunda kullanılmaktadır.
2-Lambri
Lambiri tahtaların yan yana dizilerek birleştirilmesi suretiyle elde edilen bir döşeme/süsleme çeşididir. Lambri malzemeleri özellikle Çam,sedir ve Afrika kökenli ağaçlardan imal edilen malzemelerdir. Lareks, Birmanya Teak, Iroko, Sapelli bu ağaç türleri arasında en fazla tercih edilenleridir.
İç mekan, teras ve balkon gibi alanlarda duvar-tavan kaplamaları olarak kullanılır.
3-Kereste
Kerestelerimiz, ömrünü tamamlamış ormanlardan temin ettiğimiz tomrukların, modern makine parkurumuzda işlenerek hava kurusu ve ileri teknolojiye sahip otomatik fırınlarımızda nem oranının %10-12'ye düşürülmesi ile fırın kurusu olmak üzere, uluslarası standartlarda üretilmektedir. Kayın, Meşe, Karaağaç, Çam, Ladin, Köknar'ın yanı sıra İroko, Sapelli, Ayous, Okume gibi egzotik ağaçlardan imal ettiğimiz kereste çeşitlerimiz ve zengin hammadde stoğumuz ile mobilya ve inşaat sektörünün taleplerini karşılamaktayız
4-Thermo Ahşap
ThermoWood; ahşabın yüksek derecede ısı (185°C ve 212 °C) ve su buharıyla(hiçbir kimyasal kullanılmadan) termal modifiye edilmesi işlemidir. Bu işlem; ahşabın cins, kalınlık ve başlangıç rutubeti gibi bazı değişkenlere bağlı olarak, özel inşa edilmiş bilgisayar kontrollü tesislerimizde uygulanmaktadır.
ThermoWood prosesinde kullanılacak olan ahşaplar budak yapısı, lif yapısı, rutubet oranı gibi özeliklerine göre sınıflandırılarak, benzer özelikteki malzemeler aynı anda işleme tabi tutulur. Prensipte her ağaç türüne modifikasyon işlemi yapılabildiği halde genel olarak termal modifikasyon uyguladığımız ağaç türleri; Çam, Dişbudak, Ayous, Ladin ve İroko’dur.
5-Lamine Kiriş
Avrupa ve Amerika’da 100 yılı aşkın süredir yaygın olarak kullanılan Lamine Ahşap Teknolojisi, son dönemlerde ülkemizde de hızla yaygınlaşmaktadır. sağıroğlu, Avrupa’dan ithal getirdiği ve kendi imalatında ürettiği lamine ahşaplarla projelerinize uygun çözümler sunmaktadır.
Ahşabın büyülü sıcaklığı ve şaşırtıcı taşıma gücü Lamine Ahşap kirişlerde birleşerek yapılarınıza ayrı bir güzellik katıyor. Ekolojik ve ekonomik bir malzeme olmakla birlikte; dayanıklılığı, doğallığı, estetik ve şık görünümü ile özgün mekânlar tasarlamak isteyenlerin vazgeçilmezidir.
Fırın kurusu ladin kerestelerin Melamin Üre Formaldehit (MUF) tutkal ile üst üste lamine edilerek ahşap yapı elemanı haline getirilmesi ile üretilen lamine ahşap kiriş, en az üç kerestenin tutkallanması ve preslenmesi ile oluşur.
Lamine ahşap kiriş sistemiyle kolon, kiriş, kemer, makas gibi düz ve eğrisel olmak üzere değişik formlarda malzeme üretilebilir. Bu kirişler ile büyük açıklıklar geçilebildiği gibi yük taşıma kapasiteleri mükemmeldir.